Danskollo i Fröslunda

Mellan 13–20 juni pågår Eskilstuna konstmuseums danskollo. Det är ett dagkollo för barn och unga och är kostnadsfritt. Danskollot är en del av ett kommande uppdrag för offentlig konst – en plats för dans på Sturehöjden i Fröslunda.

Välkomna att delta på Eskilstuna konstmuseums danskollo i Fröslunda i sommar! Danskollot leds av Eskilstuna konstmuseum och Föreningen Dansbana! och bjuder in barn och unga att dansa på olika platser.

Fokus för danskollot är tjejer och öppna aktivitetsytor. På danskollot blir tjejer delaktiga och utifrån deras röster och rörelser kommer planerna och byggandet av en ny dansbana i området att ta form. Som en del av kollot kommer deltagarna också att få skapa siluetter och bildspel med projektioner tillsammans med konstnären Malin Franzén.

En svart siluett i form av en krumelur.

Siluett av konstnären Malin Franzén.

Tid och plats

Danskollot sker utomhus i Fröslunda på vardagar (ej måndag 19 juni) mellan tisdag 13 juni och tisdag 20 juni, klockan 12.00–15.00.

Tisdag 13 juni klockan 12.00–15.00

Onsdag 14 juni klockan 12.00–15.00

Torsdag 15 juni klockan 12.00–15.00

Fredag 16 juni klockan 12.00–15.00

Tisdag 20 juni klockan 12.00–15.00

Vi möts utanför Fröslunda mötesplats klockan 12.00.

Det är gratis att delta och vi bjuder på frukt/smoothies och dansare!

Anmälan

Vill du delta? Anmäl dig direkt på Mötesplats Fröslunda eller mejla till:

eskilstunakonstmuseum@eskilstuna.se

eller ring: 016 – 710 13 69

Föreningen Dansbana!

Dansbana! drivs av Anna, Anna och Teres, som alla är arkitekter. De skapar platser för dans genom deltagandeprocesser med fokus på unga tjejer. Föreningen arbetar med dans och dansbanor i Sverige och internationellt. De har arbetat fram en beprövad metod som de kallar "tool-kit".

På kollot kommer deltagarna få testa att ”provdansa” platser förutsättningslöst. Var känns det bra att dansa? Därmed kartläggs specifika platser som kan bli aktuella för byggnation. Utifrån sommarens kollo kommer Dansbana! nämligen att arbeta vidare med en dansbana och ett offentligt konstverk för dans på Sturehöjden i Fröslunda.

Foto överst på sidan: Dansbana!