Ung salong

Ung salong är en möjlighet för unga i Eskilstuna att ställa ut på konstmuseet. Salongen anordnades för första gången 2016 och återkommer varje höst.

2024 års Ung salong har vernissage den 7 december. Ansökan sker under tidig höst.

Ung salong är en utställning med ambitionen att ge en bild av de ämnen, frågeställningar, motiv och tekniker som unga idag intresserar sig för. Salongen anordnades för första gången 2016 och har sedan dess återkommit årligen varje höst.

Vem får söka?

Alla som går i högstadiet eller gymnasiet och som bor eller går i skolan i Eskilstuna, kan söka till Ung salong.

Vad får jag söka med?

Ditt bidrag kan handla om vad du vill och vara utfört i valfri teknik. Det kan alltså vara teckningar, målningar, skulpturer, foton, kollage, video med mera. Bidragen får vara högst två år gamla.

Du får ansöka med max tre verk, men det går också bra att ansöka med bara ett eller två stycken.

Vilka kommer med?

En jury, bestående av personer som dagligen arbetar med konst och som är knutna till konstmuseet, tittar på alla inkomna ansökningar.

Om inte alla inkomna bidrag får plats väljer juryn ut de verk som de tycker passar bäst för den här utställningen. Det betyder inte att bortvalda verk inte duger eller att de inte är konstnärligt intressanta, utan att de inte får plats på bästa sätt i utställningen.

Konstmuseet meddelar alla som ansöker om de blivit uttagna att medverka i utställningen eller inte. Det sker via mejl, till angiven adress i ansökningsformuläret. Du får då veta vad som gäller för inlämning av verk till utställningen.

Vill du veta mer?

Om du har frågor om Ung salong är du välkommen att kontakta oss. Mejla till konstmuseet@eskilstuna.se